Ica - Mitt liv i ord

Europaskolan MYP 4/ 9:an - Bal 2009

Publicerad 2009-06-18 20:35:22 i Bal 2009,

Hej igen!

Tänkte skriva om denna dag. Den 12/6-09. En av de mest underbara men också tråkigaste dagarna i mitt liv. Att lämna klassen är svårt men balen var underbar. Dagen började med att vi hade avslutning i skolan. Alla klasser fick sjunga, i mitten av programmet fick vi gå upp och hämta våra betyg. Vi var sist upp för att sjunga och fick stå där tills allt var slut. Vissa började gråta men inte jag. Jag gråter nästan aldrig.

När vi var klara i kyrkan bar det av mot matsalen i skolan. Där skulle alla lärare och elever samlas. Olika diplom och liknande delades ut. Alla lärare fick diplom av de två klasserna (9a &9b). Sedan fick vi (9b) ett diplom liknade papper av Ulf. Vi hade tidigare i veckan fått ett papper där vi skulle skriva något om varje elev och han hade sammanfattat det. Vet inte riktigt vart jag har lappen nu, kan visa er sen.

Efter vi var klara där och hade kramat om varandra så var det dags att börja gå hemåt. Vi stannade i lite olika butiker på väg hem och åt även lunch på en av pappas favorit lunch ställen. Det var jätte gott men jag var inte på humör för att äta så jag åt inte så värst mycket. 

När alla var mätta och belåtna tog vi bussen hem i ösregenet. Vi blev rätt blöta men jag brydde mig inte så mycket om mig själv utan mera mitt diplom. Jag ville verkligen inte att det skulle bli blött! Men det blev det ändå, men inte så jätte farligt. Väl hemma så fixade vi med lite olika saker. Men tillslut så satte vi igång med mitt hår. Det blev en aning stressigt men jätte fint när det var klart! Klara med håret så satte jag på mig klänningen och slängde på mig en jätte enkel make-up. Bara en vanlig ögonskuggning som jag brukar köra på men det räckte för denna kväll. 

På klädd och klar att gå så ringer Hanna och säger att de är framme. Så det var bara att slänga på sig sina skor och på med väskan och springa ner för trapporna och upp med paraplyet för att inte bli blöt. Mamma följde med mig då jag var tvungen att hålla upp klänningen för att den inte skulle bli blöt, mamma höll så paraplyet åt mig.

Vi stanna först hos Hannas föräldras kompisar en liten stund och fick varsin dricka. Vi chillade där och laddade inför kvällen. Pratade med alla där och när klockan närmade sig 18.00 så åkte vi. Det var inte långt alls, bara 5-10 minuter med bil. Hannas pappa körde oss hela vägen fram till dörren. Lyx! Väl framme så har inte många kommit och klockan är 18.00. De som är där är Ogge, Alexander, Axel, Henry, Jeff och Annie. Tror det var alla som var där när vi kom. Sen allt eftersom så droppade alla in. Efter en timme eller två stod vi alla där med våra drinkar och minglade i någon halvtimme till. Efter det var det dags för att bli ihop parade. Jag blev ihop parade med Axel som ni vet.

Jag och Axel

När alla hade blivit ihop parade så var det dags att gå upp för att äta vår trerättersmiddag. Jag satt med Axel, Josefin, Eric, Annie och Henry. Vi hade det jätte trevligt vid vårt bort även om alla andra vuxna satt där. Vi hade som sagt jätte kul och skrattade nästan hela tiden. Jag var jätte flumm när jag satt och drack min Cola där. Men när man är på bra humör och lite trött så blir man flumm och skrattar åt allt och alla.

Till förrätt fick vi Skagen. Jag är inte jätte förtjust i sådan mat men jag smakade i alla fall och åt upp all sallad. Jag är stolt över att jag svingade i mig räkor, något jag ytterst avskyr. Sedan till huvudrätt eller vad man nu kallar det så fick vi kyckling med potatis gratäng och det var jätte gott. Jag fick bara en liten förstor bit kycling men jag överlevde i alla fall. Efter det gick vi på en liten promenad ner till dansgolvet för att se hur det såg ut och lite så. Vi hade bara 5 minuter på oss för sedan var det dags för efterrätt. Min favorit på hela måltiden. Kladdkaka med hallonsås och grädde. De känner mig väl (typ). Jag åt upp hela min efterrätt och kände mig stolt, vet inte varför men jag gjorde det.

När vi hade ätit klart så var det dags att fotas i trappen (bilden ovan). Vi var första paret ut. När vi hade blivit fotade så fick vi gå ner till dansgolvet och göra oss iordning för att fotas när vi dansar, bara vi, inga andra. Lite läskigt, men nu var vi inte först ut, utan Ogge var det. Inte så konstigt då han är en dansare och inte är feg. Det tog ett tag men så fort det var klart så satte alla igång med att dans hela tiden. Det var fullt på dansgolvet hela tiden typ. Riktigt härligt. Jag dansade med Axel, Henry, Ogge, Alex, Jeff och Pontus. Tror inte det var fler som jag dansade med, om man inte räknar tjejer.

Vi dansade verkligen hela natten lång. Det blev nog att jag dansade mest med Pontus. Vi gick ut och in hela tiden, satte oss och flyttade på oss hela tiden. Haha, kul hade vi denna kväll.

Sedan vid 00.00 var det dags att säga hejdå till alla. Det kändes jätte tråkigt. Jag grät inte men kände det i mig, jag kommer nog aldrig träffa alla i det hära rummet igen. Det var jobbigt men ändå inte jätte jobbigt. Mina närmaste vänner kommer jag ju hålla kontakten med. Vi har plannerat att göra saker hela tiden då vi är hemma samtidigt.

Det här var min kväll. Kom hem vid 00.30 och la mig direkt men somnade inte fören någon gång vis 02.00. Det var en av de bästa dagarna/nätterna i mitt liv.

Ingen av er orkar nog läsa allt detta. Men det gör inget. De som vill får och kommentera gärna :)

puss puss Ica

Kommentarer

Postat av: Diana

Publicerad 2009-06-18 20:59:23

Jag läste allt! :D

Postat av: Annie

Publicerad 2009-06-19 11:02:02

Jag med^^

Postat av: Alex

Publicerad 2009-06-21 12:51:21

Du kan va glad att du slapp va först ut:o xD

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela